Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur går en anmälan till?

Det är bra att veta hur man anmäler någon. Om du ser att någon inte är schysst mot en annan spelare bör du göra en anmälan för att hjälpa den som blir illa behandlad. Det kan hända att det är en pågående utredning och att just din anmälan bidrar med nödvändig bevisning. 

Dock känns anmälningsfunktionen lite som ett mysterium, vart hamnar anmälningarna? Vilka kan läsa och får man någonsin svar på sin anmälan? Jag har frågat Lavender som är moderator i parken. 
– “Om en moderator eller admin är inne i parken när anmälan görs så ser vi det genast – ett fönster dyker upp med all information på skärmen i parken”, säger Lavender. “Om vi inte är online så hittar vi den i Hundparkens Backend.”

För att förklara Backend enkelt så kan man säga att det är vad som finns bakom parkens ”kulisser”. Det är inte en fysisk plats i parken utan en hemsida med all information om parken och dess användare. Bara moderatorerna, admins och developern Zeav kan läsa anmälningarna som kommer in och Backend är inget som vi vanliga spelare kan komma åt.

Vad är de olika metoderna och vilket är egentligen det bästa sättet att göra en anmälan på?
– “Du kan ta kontakt med en moderator eller admin i parken och på discord. Däremot rekommenderar vi att du alltid försöker skicka in en anmälan via parkens anmälningsfunktion om det går, eftersom vi då får det loggat i systemet och kan hålla bättre koll på vad som skett i parken”, säger Lavender. 

”Vi rekommenderar att du alltid försöker skicka in en anmälan via parkens anmälningsfunktion om det går”

Lavender, moderator

Så parkens anmälningsknapp verkar helt klart som den föredragna metoden för moderatorerna. Tänk bara på att det inte går att välja ett meddelande i textloggen om man vill anmäla något som sagts. Istället får du skriva in i textrutan vad det är du vill anmäla personen i fråga för. Då kan moderatorerna se i Backend vilken tidpunkt anmälan skickats in och leta upp meddelandet i textloggen.

Om du inte gör en anmälan via anmälningsknappen är det viktigt att dina screenshots har en tidpunkt och ett datum. Moderatorerna kommer behöva leta upp det som sagts i textloggen i backend för att verifiera och då är det mycket enklare om de vet vart de ska börja leta.
– “Screenshots är alltid bra att ha, oavsett hur man anmäler någon. Det är svårt att börja gräva i textloggen utan t.ex. ett klockslag, och då underlättar en screenshot eller två vårt arbete. Vi tar såklart kontakt med den som gjorde anmälningen om vi behöver mer information!”, säger Lavender.

Moderatorerna och admins har en egen discordkanal där de diskuterar anmälningarna som kommit in. Ett gemensamt beslut tas innan en åtgärd görs. 

Kommer jag få svar på min anmälan?
– “Det beror på din anmälan. Vissa saker kan hanteras med t.ex. en tillsägelse, och andra saker kräver längre diskussioner eller fler detaljer. I första hand vill vi på något sätt svara på de flesta anmälningarna som kommer in. Vi garanterar att varje anmälning hanteras internt, även om du inte får ett direkt svar.”, säger Lavender.

Vad är viktigt att tänka på när man gör en anmälan? Något man inte ska glömma?
– “En regel i parken är att det är förbjudet att göra falska anmälningar, att ljuga i anmälningen eller att anmäla andra ”för skojs skull”. Det tar mycket tid och resurser att gå igenom anmälningar internt, och därför ska den som anmäler också ta sin anmälan på allvar. Kom ihåg att dubbelkolla att du valt rätt person, att du valt rätt orsak för din anmälan, och att du skrivit en förklaring på varför du anmäler personen i fråga. Förklaringen behöver inte vara allt för lång eller detaljerad, så länge du skriver ner det väsentliga. Om du vill ge fler detaljer efter att din anmälan skickats in, eller om du är osäker på något, så är det bara att skicka ett meddelande till en moderator eller admin på discord.”, säger Lavender.

När du trycker på “anmäla”-knappen i parken får du göra ett val i en lista. Listan består av alla hundar som varit i samma rum som dig sen du loggade in. Personen du vill anmäla behöver alltså inte vara i samma rum som dig just nu. Kontrollera noga så att du valt rätt hund innan du skickar in.

Moderatorerna har tystnadsplikt och avslöjar aldrig vem som har gjort en anmälan.

Fick du reda på något du inte visste innan? 🙂 Kommentera gärna nedan! (E-postadress behövs inte)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.